Vegetarisch koken

Kookworkshop Vegetarisch KokenVitaliteits Factory organiseert al 13 jaar lang interessante maar bovenal hele smaakvolle kookworkshops! Samen koken is leuk en je leert elkaar beter kennen als team! Daarnaast doe je ook nog de nodige inspiratie op om gezonder te eten.

Graag met het team een invulling geven aan het thema duurzaamheid? Of gewoonweg leren hoe jullie vaker vegetarisch kunnen gaan eten? En dan graag zonder de kant-en-klare burgers met allerlei toevoegingen zoals smaakversterkers en conserveermiddelen? Dan is deze kookworkshop precies wat jullie zoeken! Want vegetarisch eten is namelijk meer dan alleen het vervangen van het vlees op het bord.
In deze kookworkshop leren jullie hoe jullie met biologische en (lokale) seizoensproducten een evenwichtige vegetarische maaltijd op tafel kunnen zetten. Jullie gaan aan de slag met verschillende eiwitbronnen zoals seitan, noten, zaden, pitten, zuivel, eieren en peulvruchten en jullie maken hiermee allerlei smakelijke gerechten. Daarnaast leren jullie ook hoe jullie granen en peulvruchten kunnen combineren om zo een optimaal eiwitaanbod te creëren.

Na deze workshop:

  • Zijn jullie op de hoogte hoe jullie een gezonde vegetarische maaltijd samenstellen
  • Weten jullie alles over dierlijke- plantaardige eiwitbronnen en hoe jullie deze kunnen combineren in de lekkerste gerechten
  • Bezitten jullie over voldoende inspiratie om zelf de smakelijkste combinaties in het eten te maken
  • Kunnen jullie zelf een smakelijke vegetarische burger maken
  • Weten jullie welke granen en peulvruchten jullie kunnen samenbrengen in een maaltijd, om zo een volwaardig eiwitaanbod te krijgen
  • Worden jullie geïnspireerd om gezonder te leven
  • Gaan jullie naar huis met een volle maag en natuurlijk een boekje vol lekkere recepten

Kortom, we maken er een leerzame, gezellige en smakelijke workshop van!

Locatie: De kookworkshops kunnen worden gevolgd op een eigen locatie, zoals bijvoorbeeld in de bedrijfskantine. Ook andere locaties behoren tot de mogelijkheden. In de omgeving van Amersfoort, Soest, Zwolle, Den Bosch en Alkmaar hebben we de beschikking over prachtige kookruimtes. Afhankelijk van het aantal personen kunnen we overleggen wat mogelijk is.

Datum: In overleg

Tijdstip: In overleg

Aantal personen: min. 8 personen

Kosten: € 75,- per deelnemer (inclusief koffie, thee, welkomstdrankje en healthy snack)

Willen jullie een gezellige kookworkshop volgen en ontdekken dat vegetarisch koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn?